Chodzi o jakąkolwiek masę, tyle tylko żeby nie było w niej masła. Żeby była łatwa i szybka do wykonania :)
Szukałam czegoś takiego ale nie znalazłam.. .
laktoza to alergia (i nietrawienie) na mleko i produkty mleczne.
do budyniu sie nie dodaje masla ! gotuj chwilke dluzej lub dodaj
lyzeczke maki pszennej to bedzie gestszy i tyle.
Ale budyń rozrabia się na mleku.. więc jeśli ma
nietolerancję laktozy (a nie ma, jak wynika z jej wypowiedzi) to
i tak wszystko jedno.
PS. jeśli budyń można też rozrobić czymś innym, to
sorry.
Co do masy, to po konsultacji
wyszło, że to jednak trochę ciężkie. Do większości dodaje
się masło albo jakiś inny tłuszcz.
MalaMi, a dlaczego tak koniecznie ma być bez masła?
bez masła robi się masę śmietanową dr. oetkera, ubija się
30% śmietankę i na końcu dodaje się tą masę z torebki i
jest przepyszna,
ja sobie czasami robię ją samą albo z owocami, a moja mama
robi z nią torty