Nie jestem panią ale polecam zwykłe ciasto drożdżowe; z tą
różnicą, że dodajesz znacznie zwiększoną ilość cukru i
nadziewasz czymkolwiek- wtykasz po prostu owoce albo wpuszczasz
coś do środka za pomocą rękawa cukierniczego. Drożdży (nie
tych suchych w proszku tylko normalnych) daj dużo, ale nie
więcej niż jedno opakowanie. Raz przez ich nadmiar ciasto
przykleiło się do tego "sufitu" w piekarniku.
W sumie to w internecie jak ostatnio sprawdzałam to jest sporo
łatwych i tanich ciast do wykonania. Także na pewno warto się
rozglądnąć to tu, to tam. Jak chodzi o artykuły cukiernicze,
typu rękaw do dekorowania, to tutaj http://elhandel.pl/dekoratory-do-ciast-szpryca-c-2_60
.html znajdziecie.
Odpowiadasz użytkownikowi jjusti18
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Dodaj odpowiedź
Zaloguj się, aby móc odpowiedzieć na pytanie i cieszyć się pełną funkcjonalnością serwisu. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się.