Witaj nieznajomy!

Zaloguj się lub załóż darmowe konto

15
migotka09
Opinie na temat fotowoltaiki
Pytanie zadał(a) migotka09, 08 lutego 2019, 10:10
Wiecie jakie opinie na temat fotowoltaiki można najczęściej znaleźć? I myślicie, że są prawdziwe? Sami się przekonajcie: http://www.budownictwo.org/artykuly,82835,1,_opinii_o_fotowoltaice_ktore_musisz_poznac_przed_montazem_instalacji

[Zgłoś do moderacji] [Dodaj do obserwowanych]

Odpowiedzi (15)

Odpowiedział(a): Aimee, 10 kwietnia 2019, 15:47 [#odpowiedz]
0
Aimee
Dzięki, na pewno przydadzą się takie informacje wszystkich, którzy planuję założyć u siebie instalację fotowoltaiczną. Ja akurat wiem jakie są plusy oraz jakie panują opinie o takim rozwiązaniu. Także nie muszę czytać, bo już zdecydowałam się na usługi firmy http://darmoweogrzewanie.com/instalacje-fotowolta iczne-rzeszow/ która założy mnie taką instalację. Uważam oczywiście, że warto pójść w tym kierunku... Że warto postawić na fotowoltaikę.

Odpowiedział(a): NorbertYes, 25 maja 2019, 21:39 [#odpowiedz]
0
NorbertYes
Ja właśnie badam temat fotowoltaiki, bo myślę o montażu. Póki co jak chodzi o fotowoltaikę, opinie widziałem pozytywne, ale jest to grubszy temat, więc muszę jeszcze się poorientowć. Na tej stronie www.ozeprojekt.pl/fotowoltaika widziałem, że można nawet liczyć na pomoc podczas starania się o dotację. Dla mnie super sprawa, bo nie ogarniam do końca tych kwestii. No zobaczymy, jeszcze nie podjąłem decyzji.

Odpowiedział(a): Riki, 03 marca 2020, 11:19 [#odpowiedz]
0
Riki
Teraz, ze względu na problem ze smogiem, panele fotowoltaiczne, są jak najbardziej dobrym pomysłem, szczególnie że można też dostać na nie dotacje. My jak montowaliśmy panele, to wszystkim (łącznie z pomocą w uzyskaniu dotacji) zajęła sie firma Eco Voltaika - http://ecovoltaika.eu/ . To godna polecenia i zaufania firma, która takimi instalacjami zajmuje się od lat i w całości - przygotowują projekt, zgłaszają inwestycję w odpowiednich instytucjach, a po wykonaniu instalacji nadzorują jej prawidłowe działanie. Mają doświadczonych pracowników i dostawców.

Odpowiedział(a): ElCamino, 22 lipca 2020, 17:18 [#odpowiedz]
0
ElCamino
Ja nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby ktoś na fotowoltaikę narzekał. Wręcz przeciwnie wszyscy są zadowoleni. Polecam do przeczytania artykuł, w którym klient sam opisuje swoje doświadczenia: http://enersolaroze.pl/fotowoltaika-opinie/ Jeśli ktoś się zdecyduje to radzę się spieszyć, bo teraz można wziąć fajne dofinansowanie. Więcej można poczytać na wspomnianym wcześniej blogu.

Odpowiedział(a): fallon, 27 lipca 2020, 19:49 [#odpowiedz]
0
fallon
Przy obecnych cenach za prąd i biorąc po uwagę, że z roku na rok one rosną warto postawić na fotowoltaikę. Ja planuje zgłosić się do firmy http://enkam.pl , która oferuje projektowanie, jak i montaż paneli fotowoltaicznych w dobrej cenie. Uważam, że będzie to dobra decyzja.

Odpowiedział(a): Robert7979, 22 listopada 2020, 19:11 [#odpowiedz]
0
Robert7979
Jeżeli fotowoltaika to koniecznie ogrzewanie na podczerwień będziemy mieli wówczas ogrzewanie za darmo. Na stronie http://remont.biz.pl/ogrzewanie-na-podczerwien/ są wyliczenia kosztów inwestycyjnych.

Odpowiedział(a): Elokwentna12, 25 listopada 2020, 20:40 [#odpowiedz]
0
Elokwentna12
Jeśli fotowoltaika to ogrzewanie na podczerwień? Uważam, że to nie jedyna możliwa koncepcja, ponieważ można również zainstalować do tego pompę ciepła i jak najbardziej taki zestaw się zdecydowanie sprawdzi. Przede wszystkich trzeba dobrać odpowiednie panele słoneczne, my mamy z tej firmy www.enkam.pl i jesteśmy na prawdę zadowoleni. Przede wszystkim dobre warunki, serwis i rzetelne podejście do klienta, a nie obiecywanie gruszek na wierzbie. Do tego dobraliśmy powietrzną pompę ciepła, jak również reku. Reasumując, polecam panele fotowoltaiczne i to zdecydowanie

Odpowiedział(a): olaszym86, 10 grudnia 2020, 12:05 [#odpowiedz]
0
olaszym86
Faktycznie, coraz więcej osób decyduje się na montaż paneli fotowoltaicznych u siebie w domu. Zauważyłam też, że tego typu szkolenia z fotowoltaiki: http://www.fotowoltaika.edu.pl/ cieszą się także sporym zainteresowaniem.

Odpowiedział(a): Aimee, 10 grudnia 2020, 20:49 [#odpowiedz]
0
Aimee
Ogólnie rzecz biorąc to uważam, że każde rozwiązania ekologiczne mają sens, a te do takich należy. Ja przykładowo chce zgłosić się do firmy respect energy , która oferuje właśnie zieloną energię. Z tego co zauważyłam ich usługi cieszą się już całkiem sporą popularnością i istnieją nawet na rynku europejskim.

Odpowiedział(a): jjusti18, 28 grudnia 2020, 14:07 [#odpowiedz]
0
jjusti18
Fotowoltaika cieszy się ogromnym zainteresowaniem i raczej panują pozytywne opinie na jej temat. Wiecie, jak macie wątpliwości - dlaczego warto skorzystać z takiego rozwiązania, warto zgłosić się do firmy http://kratkienergy.com , która specjalizuje się w fotowoltaice od 22 lat.

Odpowiedział(a): Dosiak, 07 kwietnia 2021, 11:15 [#odpowiedz]
0
Dosiak
Ja mam jak najbardziej optymistyczną opinię na temat fotowoltaiki, ale próżno sądziłam, że będę w stanie sama bez pomocy specjalistów zamontować panele, więc dobrze, że zwróciłam się o pomoc do nich https/www.jkt-solar.pl/

Odpowiedział(a): fallon, 24 maja 2021, 15:03 [#odpowiedz]
0
fallon
Pewnie, że fotowoltaika jest opłacalna, że warto na nią postawić. Zobaczcie na usługi świadczone przez http://maat4.pl/ . Jak poszukujecie specjalistów, którzy wam zaprojektują cały system, którzy nakierują was gdzie możecie starać się o dofinansowania etc. To właśnie do nich możecie się zgłosić... Nawet zapewnią wam wiele innych rozwiązań technologicznych do swojej firmy.

Odpowiedział(a): MichalMazur, 23 lipca 2021, 14:50 [#odpowiedz]
0
MichalMazur
Mogę polecić firmę https/amgroupsolar.com/ pracują w województwach kujawsko- pomorskie i pomorskie. Mogę ich z czystym sercem polecić. Bezproblemowo przeprowadzili mnie przez każdy z etapów współpracy. i pomogli załatwić dofinansowanie.

Odpowiedział(a): lucky79, 29 listopada 2021, 15:44 [#odpowiedz]
0

Odpowiedział(a): dardrop, 26 stycznia 2022, 10:54 [#odpowiedz]
0
dardrop
Jeżeli ktoś chciałby poznać więcej zalet fotowoltaiki to zapraszam http://karczmaupita.pl/zalety-fotowoltaiki/

Dodaj odpowiedź

Zaloguj się, aby móc odpowiedzieć na pytanie i cieszyć się pełną funkcjonalnością serwisu. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się.

wyszukiwarka   
podobne pytania   
7
4
0
12
115
51
1
6
14
24
5
12
8
8
5

popularne słowa kluczowe   
kategorie   
Biznes (668)Dom (958)
Edukacja i szkoła (790)Erotyka i seks (319)
Film (3607)Gry (474)
Hobby (429)Inne (4692)
Komputery i Internet (991)Kulinaria (234)
Kultura (192)Ludzie (1643)
Miłość i relacje (1286)Moda (352)
Motoryzacja (271)Muzyka i taniec (831)
Podróże (257)Polityka (113)
Praca (400)Prezenty (178)
Rozrywka (468)Sport (303)
Sztuka (64)Taniec (28)
Uroda i styl (684)Zdrowie (785)
Zwierzęta (241)
Pytania: 17325, Odpowiedzi: 324610