Przepis jest identyczny jak na nalesniki,tylko ciasto musi byc o
wiele bardziej geste...
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): proszek, 15 sierpnia 2009, 17:50 0
Zgadzam się można dodać trochę cukru wanilinowego bd miały
dobry posmak
Zgłoś odpowiedź do moderacji
A ja czasami nawet dodaje kakao...
Zgłoś odpowiedź do moderacji
• 20 dag margaryny
• 2/3 szklanki cukru
• 3 jajka
• 40 dag mąki
• cukier waniliowy
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1,5 szklanki mleka
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): proszek, 15 sierpnia 2009, 18:03 0
nie ma cukru waniliowego tylko jest wanilinowy
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): 4lesSandro, 15 sierpnia 2009, 19:18 0
waniliowy też jest, tylko ze bardzo drogi
Zgłoś odpowiedź do moderacji
a cukier waniliowy robi sie z krowiej kupy. (...) to nie zart.
dlatego lepiej kupic laske wanilii albo smak ale nie ten cukier
fuuuj.
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): sakurcia, 16 sierpnia 2009, 13:14 0
pierwsze słyszę
Zgłoś odpowiedź do moderacji
nie wiem nie lubię gofrów...
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Gentemanpaul, ale mnie wkopałeś. Za dużo chyba tego cukru...
Zupełnie mi nie wyszło.
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Bo było dwie trzecie szkl a nie dwie, trzy szkl
Zgłoś odpowiedź do moderacji
... fakt. O kurczę... -.-" Zdolna jestem, nie ma co.
Zgłoś odpowiedź do moderacji
he he
a ja kiedyś spróbowałem zrobić naleśliki-skończyło się
2-dniową grypą żołądkową
Zgłoś odpowiedź do moderacji
A ja zrobiłam kiedyś i wszyscy to przeżyli
Rozpiera mnie duma
Zgłoś odpowiedź do moderacji
ja w sumie zawsze roibie na wyczucie .
daje trochę tego , trochę tego
te same składniki , ale
różne , że tak powiem dawki
Zgłoś odpowiedź do moderacji
a tak a pro po mam swietny przepis na ciasto z mikrofalowki.
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): Puszek1245, 29 grudnia 2009, 11:50 0
To daj go, a nie szę tylko chwalisz
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Polecam mąkę ze sklepu epiekarz.pl
Zgłoś odpowiedź do moderacji
U nas na początku w ogóle nie chciały wychodzić i okazało
się, że gofrownica musi być maksymalnie rozgrzana.
Zgłoś odpowiedź do moderacji