Hmmm... Ja wymyśliłam dobre tosty
Potrzebne są następujące składniki:
*chleb (niekoniecznie tostowy)
*ser żółty
*parówka (najlepiej z BIEDRONKI - ale... rzecz gustu)
*ogórek kiszony
*papryka czerwona
*przyprawa firmy PRYMAT pt. KEBAB - GYROS
wszystko to do tosterka!
+ do tego sosik:
czyli majonez+przecier pomidorowy+drobno pokrojone ogórki
kiszone. W proporcjach 1:1.
Aaa... to mi tak do głowy wpadło I aż mi się jeść zachciało
Na filety z kurczaka nałóż plastry sera.Zalej to sosem
pomidorowym.włóż do piekarnika lub do jakiegoś innego
urządzenia.Jak się upiecze dodaj makaron i gotowe.
ja dziś zrobiłem ciastka francuskie z pomarańczą serkiem
homogenizowanym i cukrem pudrem xD
zrobiłem ciasto francuskie, rozwałkowałem, wyciełem paski
[prostokąty] , na koniec położyłem kawałek pomarańczy i
zawijałem. przed zawinięciem końcówkę smarowałem tym
serkiem i zawijałem do końca. i tak po kolei każde ciastko^^
po upieczeniu posypałem cukrem pudrem xD
pyszne^^
hahahuah i tak kaszanki z cukrem nic nie przebije.... na deser może być solona
cytryna
A na poważnie to polecam tosty francuskie a la Dustin Hoffman z
filmu "Kramer vs. Kramer". Jajka, mleko, moczymy w tym kromki
chleba tostowego i smażymy na patelni na oleju, odsyłam też na
you tube :
hmm, jako ze lubisz tosty moge polecic moje zaczerpniete z filmow
(ale wypróbowane!) przepisy
1. Grzanki francuskie a la Dustin Hoffman: http://www.youtube.com/watch?v=pmyfOquda-M
najlepiej jest użyć chleba tostowego, w zaleznosci od tego ile
chce kanapek daję jajka i troche mleka, na jedna osobe wystarczy
szklanka mleka i jedno jajko
2. Tosty a la Johnny Depp:
Odpowiadasz użytkownikowi erremita
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): erremita, 12 kwietnia 2009, 02:36
Składniki:
3 białka
3 żółtka
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
125 dag. masła w temperaturze pokojowej (rozpuszczone)
2 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Ubij pianę na sztywno, wymieszaj resztę składników i nałóż
pianę na masę, delikatnie lecz porządnie mieszaj do uzyskania
jednolitej masy, później przelej całą konsystencję w inną
misę i włóż do pieca nagrzanego do temperatury 180 stopni i
piecz przez około 45-55 minut. Smacznego
ogórka jednego zetrzeć na tarce z dużymi oczkami posolić i
wycisnąć sok następnie wymieszać ze śmietaną dodać bardzo
dużo pipszu.
Wpakować to wszystko do bółki polać dużą ilością keczupu
i smacznego
w garnuszku na wolnym ogniu rostapiasz pol kostki masla, dolewasz
mleka, pozniej platki zbozowe, kukurydziane, musli, wiorki
kokosowe, moga byc tez rodzynki, kilka lyzek kakao i mieszasz az
powstanie gesta masa....pozniej z masy formujesz kulki posypujesz
wiorkami, wkladasz do lodowki i gotowe
Ja wczoraj na obiad zrobiłam pyszne naleśniki na ostro z
pieczarkami, serem i keczupem.
Ciasto na naleśniki to (chyba wszyscy wiedzą, ale podam):
*2 jaja
*pól szklanki wody gazowanej + pół szklanki mleka/maślanki
(jak kto woli)
*mąka (to akurat na oko)
*troszkę sody
*pieprz, sól, papryka ostra mielona (dużo, dużo, dużo)
Smażymy naleśniczki, pieczarki podsmażamy z dodatkiem VEGETY,
kostką do pokruszenia Knorr (czosnek)
O kurczę... ucięło mi wypowiedź!
Tak więc kontynuując..
Bierzemy dwa naleśniki, w środek wkładamy pieczareczki, na to
kładziemy ser żółty i wkładamy do mikrofali.
Gotowe podajemy z keczupem (albo jak kto woli sos czosnkowy i
inne bajery).
Mniam
Ostatnio często eksperymentuję, ale nie znam przepisów, bo to
wychodzi na spontanie. Uwielbiam
potrawy z suchych nasion roślin strączkowych, oczywiście na
ostro, bardzo ostro.
Ja uwielbiam przepisy od mojej babci, nawet kiedyś pozwoliła mi
skserować sobie jej tajny zeszycik Ponadto uwielbiam sama pichcić w
kuchni i tu najlepiej jednak wychodzą mi desery
Widze temat jest bardziej zorientowany na szybkie w przygotowaniu
dania. W sumie to sie nie dziwie bo sama mam dosc malo wolnego
czasu na gotowanie. Wlasciwie to najczesciej udaje mi sie cos
upichcic w weekend .. w tygodniu jem cos na miescie. Jesli mam
okazje to lubie probowac nowych smakow, szczegolnie nie
dostepnych w moim regionie. W ten oto sposob udalo mi sie znalezc
przepis na kartoflaki z boczkiem - http://uwielbiam.pl/przepis/kartoflak-z-boczkiem
To czy komus smakuje to jest raczej kwestia gustu .. dla mnie
jest to bardzo syte i smaczne. Moze macie jeszcze jakies ciekawe
pomysly na dania z powyszych skladnikow? Z gory dzieki za
inspiracje
Ja bardzo polecam przepisy z blogu Zwilling https://zwilling.pl/blog/
ówcześnie ballarini, włoskiego producenta garnków oraz
patelnii. Na blogu jest masa pysznych przepisów kulinarnych